mandag 29. desember 2014

Hvordan lage en eksplosjonsboks

Hei hei alle sammen <3 
Håper dere nyter romjulen å får kost dere max i denne herlige tiden. 
Men hvis du har mulighet å tid til å være på scrapperommet, ja da bi du sikert litt glad for denne :)

Har du lurt på hvordan du skal få til å lage disse eksplosjonsboksene som dukker opp her å der. Vell nå, trenger du ikke å lure lengre. Her er forklaringen i bilder, til deg fra meg <3 Det jeg starter med er selve boksen. 
Jeg trenger en firkant, denne er 21 X 21cm
Så preger jeg den på 7 og 14cm på to av sidene. Da ender du opp med 9 like store firkanter som alle er 7 X 7cm. Ønsker man en større eller en mindre boks, kan man lage det. Så lenge firkantene er like store.

 Neste steget blir å kutte hjørnene, fra preg til preg. Når jeg har gjort dette preger jeg mitten på den halve firkanten som er igjen. Slik på bildet.   Neste steg er å lage lokket. 
  Lokket er den som holder eksplosjonsboksen sammen. Bretter man innover de halve firkantene etter pregingen, får man lett til å sette lokket på.
Målet på dette lokket er 10.5cm X 10.5cm
Så preger jeg 1.5cm fra alle sidene. Da ender jeg opp med en liten firkant på vært hjørne. jeg klipper opp den ene siden på denne firkanten som er på vert hjørne. Når dette er gjort, bretter jeg inn alle sidene som er preget. Den lille klaffen, limer jeg fast på insiden på lokket. Slik på Bildet.


Når Disse to tingene er gjort kan du pynte alle sidene slik du selv måtte ønske. jeg har valgt å bruke ett nydeli ark fra pion.
Jeg bruker mønsterarket på fire av sidene på innsiden og utsiden av boksen. 


Innsiden av boksen har jeg malt figurer fra Storyteller i rosa farge og plasert på veggene. i mitten har jeg laget en rund tag, der jeg har brukt ett nydeli stempel fra staz med ordene "Velkommen til verden" på. 

Lokket har jeg brukt det andre stemplet på arket med stempler fra Staz, med ordet "baby" på. Og pyntet med blomster runt. kanten på lokket har jeg brukt to typer bånd som jeg har plasert oppå værandre. pynten ellers på boksen er enkelt. for å få frem det Fine arket med blomsterne, har jeg valgt halvperler.


Når man har gjort alt dette, har man en kjempe søt boks til noen som netopp har fått en nydeli Baby <3 Eksplosjonsbokser kan man pynte akkurat slik ma vil, å passer å gi til mennesker i alle aldere <3 

San da har jeg vist dere noen av mine eksplosjonsboker, så langt som ned til 5 x5 cm og opp til 15 x 15 cm
Det er bare fantasien som setter grenser ;)


Ønsker dere en fortsatt God Jul <3

6 kommentarer:

 1. Så mange lekre eksplosjonsbokser du har laget! Det er virkelig kjekt når man vil gi et "kort" litt utenom det vanlige.
  :) Karen Elise

  SvarSlett
 2. Hei Silje :-)

  Nydelige eksplosjonsbokser!!! Så lekkert du har dekorert de :-)
  Jeg har bare laget en slik en gang, så kanskje på tide å lage flere.
  Disse er jo så kjekke å gi bort :-)

  Og du.....jeg ble følger nr 20 ;-) :-)
  Ha en fin dag :-)

  Klem Astrid

  SvarSlett
  Svar
  1. Tuuusen takk Astrid <3 Ja d må du jo gjør, de e geniale å gi bort. lagde noen til jul som æ fylte med twist å solgte på julemessa :)

   så flott, d e bra :) da e d berre å sett målet for 2015 ;)

   Slett
 3. Så flotte disse boksene er. Masse fine detaljer:)
  Klem

  SvarSlett

Thank you for your kind comments. I love reading them and they make my heart sing <3